İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER ALMANCA KAMPINDA

03 Temmuz 2018

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 13 öğrenci Almanya’nın Heidelberg kentinde FU Akademi'den dil kursu alıyor. Almanca alanındaki proje lise olan okulda, yıl boyunca da Türk-Alman Üniversitesi işbirliğinde öğrenciler üniversiteden ders aldı.

İmam hatiplerin başarıları göz doldururken bir güzel haber de Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden geldi. Birçok alanda başarıya imza atan okulun öğrencileri yaz tatilinde Almanya’da dil kampına girdi.

14 öğrenci seçildi

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden dil alanında başarılı olanlardan seçilen 13 öğrencinin, Almanya'daki dersleri 23 Haziran 2018 tarihinde başladı. Okul müdürü Arife Gökkuş başkanlığında bu ülkede bulunan öğrenciler, bir aylık eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönecek. Temmuz ayı boyunca Almanya’da bulunan gençler ders dışında da tarihi ve kültürel yerleri gezerek, ülkeyi tanıma imkanına kavuşacak.

Üniversiteyle protokol

Yabancı dili Almanca olan ve hazırlık sınıfı bulunan Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile eğitim dili Almanca olan tek devlet üniversitesi Türk- Alman Üniversitesi arasında geçtiğimiz eğitim yılında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında her 3 haftada bir 2 Alman akademisyen lisede öğrencilere dersler verdi.

Almanca münazara şampiyonu

Akabinde seviye kat eden öğrenciler üniversitenin hazırlık sınıfında ders dinleme imkanı buldu. Ayrıca, okulda Mayıs ayında Almanca şiirlerin ve öz deyişlerin okunduğu bir kültürlerarası etkinliği Türk- Alman Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirildi. Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ayrıca, imam hatipler arası düzenlenen 5 dilde münazara yarışmasında 2 yıldır üst üste birinci oldu.