İMAM HATİPLİ HAFIZ MUHARREM DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

İmam hatipli Muharrem Şahin, Kur'an-ı Kerim'i Ezbere Okuma Yarışması’nda dünya birinciliği elde etti. 28-30 Eylül tarihleri arasında Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen yarışmaya katılan Muharrem, yarışmayı izlemeye gelenlere Kur’an ziyafeti sundu.

Eyüp Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi 10.sınıfta eğitim gören Muharrem Şahin, okul müdürü Rüştü Özker'in desteğiyle 24.Uluslarası Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma Yarışması’nda “5 cüz ezbere okuma” kategorisinde birincilik elde etti.

Hafız Kardeşlerden Birincilik

Şahin kardeşler, yarışmaya Dünya Ezbere Kur'an-ı Kerim Okuma birincisi Hafız Selman Okumuş'un önderliğinde hazırlandı. Islamic Center bünyesinde yapılan yarışma yoğun ilgi gördü.

Muharrem Şahin’in kardeşi hafız Faruk Şahin de aynı yarışmada “15 cüz ezbere okuma” kategorisinde birincilik elde etti. 26 ülkeden 59 yarışmacının katıldığı yarışma, 6 kurra hafız jüri üyesi tarafından değerlendirildi.  Yarışmada, 30 cüz kategorisinde Suudi Arabistan'dan Abdullah Salah Alsaedi, 15 cüz kategorisinde Türkiye'den Faruk Şahin ile 5 cüz kategorisinde Muharrem Şahin ve Kur'an tilaveti kategorisinde Makedonya'dan Elijesa Asani birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara para ödülü ve başarı belgeleri takdim edildi.

Yarışma, dünya hafızlarının katıldığı mevlit kapanış programıyla son buldu.