İDEALİST GENÇ DERDİ OLAN GENÇTİR

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bazı ziyaretlerde bulunarak, öğrencilerle bir araya geldi.

Bekiroğlu’nun ilk durağı, Elazığ Karakoçan TOOB İmam Hatip Lisesi oldu. Burada okul yönetimiyle imam hatipler hakkında konuşarak, çeşitli istişarelerde bulundu. Ardından Karakoçan Kaymakamı Cemil Sarıoğlu’nu, Karakoçan Müftüsü Enver Polatoğlu’nu, Karakoçan Milli Eğitim Müdürü Cemil Çiftçi'yi, Karakoçan Halk Eğitim Müdürü ve İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ahmet Yıldız'ı ziyaret ederek pek çok görüş alışverişinde bulundu.

Bekiroğlu ziyaretlerin ardından Tügva Elazığ imam hatip öğrencilerine “Medeniyet inşasında imam hatip nesli” konulu bir de konferans verdi. Edibe Can Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa öğrencilerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, STK temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

“BİR DERDİMİZ OLMALI”

Şuurlu genç demenin idealist genç demek olduğunu dile getiren ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “İdealist genç derdi olan genç demektir. Bir derdiniz olacak. Ben 15 saat çalışarak Marmara Üniversitesi tarih bölümünü kazandım. Çünkü bir derdim vardı. İnandım ve ‘İstanbul’a gideceğim. Okuyup insanlara ve Müslümanlara hayırlı olacağım’ dedim. Derdim buydu ve Allah kapıları açtı. Kimimizin derdi iyi bir yazar, sporcu, sanatçı, âlim ve mimar olmak olabilir. Ama bir derdimiz olması lazım. Kendi yeteneğiniz doğrultusunda o yeteneğinizi geliştirerek Türkiye’ye ve İslam dünyasına nasıl faydalı olabiliriz diye bu derdi hep taşımalısınız.” dedi.

İmam hatip öğrencilerinin omuzlarında büyük bir yük olduğunu belirten İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise “Bol okuyun. Okumadan olmaz. Derslerinizi görüyorsunuz ama ders dışı kitaplarda okuyun. Şuurlu ve erdemli genç olun. Devletin tanıdığı imkânları iyi değerlendirin. Hayatta ne olursanız olun ama erdemli, vatanını ve devletini seven genç olun.” dedi.