HATAYLI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’DE

03 Kasım 2018

Hatay İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (HATİM-DER), Hatay il Müftülüğü desteği ve İçişleri Bakanlığı finansmanıyla hazırladığı “Erdemli Genç, Erdemli Gelecek” projesi kapsamında 90 öğrenciyi Çanakkale gezisine götürdü.

İmam hatip lisesi öğrencileri, 26 -28 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenen gezide Bursa-Çanakkale ve Konya’da tarihi mekanları yerinde görme ve tanıma fırsatı buldu. Bursa’dan sonra Çanakkale’ye geçen öğrenciler, özellikle Çanakkale Şehitliği’nin bulunduğu Gelibolu Yarımadası’nı rehberler eşliğinde ziyaret edilerek milli ve manevi yönden bilgilendirici bir tur yaptılar. Dönüşte ise Konya’ya uğranarak Mevlana Müzesi ve tarihi mekanları ziyaret ettiler.

İstikamet Mektebi açıldı

“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin nitelikli yetişmesi başta kendileri daha sonra aileleri ve nihai olarak ülkemizin sağlam temeller üzerinde ayakta durabilmesi açısından önem taşımaktadır” diyen Hatim-Der başkanı Mehmet Yolcu, nitelikli ve üreten bir toplumun; düşünen, sorgulayan ve okuyan bir gençlik ile mümkün olduğunu söyledi. Erdemli bir kişinin çevresindeki sorunlara çözüm üretebilmek istiyorsa; önce kendisini yetiştirip daha sonra sorunlara çözüm üreten bir parça olabilmesi gerektiğini kaydetti. Yolcu, bu amaçla HATİMDER, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalan protokolle sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için “İstikamet Mektebi” adında Gençlik ve Okuma Merkezi oluşturulduğunu söyledi.

Her yıl 30 öğrenci seçilecek

İstikamet Mektebi’ne devam eden öğrencilere yönelik de “Erdemli Genç, Erdemli Gelecek” Projesi hazırlandığı ve projenin İçişleri Bakanlığınca kabul edildiği bilgisini veren Mehmet Yolcu, “Proje kapsamında her yıl seçilecek olan 9. sınıfa giden 30 lise öğrencisini kademeli bir şekilde okulları ile birlikte 12. sınıf sonuna kadar sosyal-kültürel faaliyetlere katılarak cemiyete faydalı şuurlu bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Bu çerçevede, akademik gelişim faaliyetleri ve İslami ilimler (Kur’an-ı Kerim, İslam Tarihi, İslam inanç esasları, tefsir ve hadis) , kitap  okuma grupları oluşturulması, kişisel gelişim faaliyetleri (hüsnü hat, ney, Osmanlıca) örnek şahsiyet buluşmaları, sosyal, sportif, tarihi-kültürel faaliyetler yapılmasının planlandığını kaydetti.