HALİT BEKİROĞLU, ZONGULDAK’TA PANELE KATILDI

23 Ekim 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu Zonguldak ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği “İmam Hatip Okullarında Meslek Dersleri bağlamında Eğitimde Kalite-Sorunlar ve Çözüm Arayışları” konulu panele katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü’nde gerçekleşen  panelin moderatörlüğünü ZBEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Seyfullah Kara yaparken, Kartal Anadolu İHL Müdürü Mithat Tekçam, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can ve ZEBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Murat Akın da konuşmacı olarak katıldı.

İmam hatip öğrencilerine kazandırılacak olan millî ve manevî ruh ve heyecanda öğretmene düşen vazifeleri anlatan Bekiroğlu, “Eğitim meselelerini tartışırken eğitimin bütün paydaşlarını katamazsak eğer başarıya ulaşamayız. İmam hatiplerle ilgili farklı tartışmalar çıkartılıyor. Sınıf sayılarından tutun da öğrencilerin akademik başarılarına varıncaya kadar. Bizim bu tartışmalara prim vermememiz gerekir. Bu ülkenin eğitimi nasıl olmalı, bütüncül olarak eğitimi nasıl olarak daha iyi seviyelere getirebilmeyiz gibi soruların üzerinde durmalıyız.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

İmam hatip özelinde bakıldığında okulların fiziki şartları başta olmak üzere birçok farklı konu masaya yatırılarak eğitime dair çözüm arayışları içerisine girildiğini ifade eden Bekiroğlu, öğretmenlere de aynı çerçevede yaklaşmak gerektiğini vurguladı. “Bütün yükü ve sorumluluğu öğretmenlere yüklemeyi doğru bulmuyorum. Eğitimin en önemli saç ayaklarından birini hiç şüphesiz öğretmenler oluşturuyor ancak ben bütün sorumluluğun öğretmenlere yüklenmesini genellemeci bir yaklaşım olarak görüyorum.

İmam hatip okulları genelinde devam edersek, bir öğretmen öncelikle sınıfın ve öğrencilerinin önderi ve lideridir. Daha özelde ise meslek dersleri öğretmenleri daha fazla bu rolde olması gerekir.”

Eğitimde 2 Tür Öğretmen Var

2 tür öğretmenle karşı karşıya kaldığından da bahseden Bekiroğlu, “Bir tür öğretmen sürekli eksiklerden, olumsuzluklardan söz eder. Bir tür öğretmen ise işini yapmasına hiçbir engel görmez ve sadece işine odaklanır. İyi bir öğretmeni hiç kimse engelleyemez. Müdür, sistem, 28 Şubat, 15 Temmuz, iç ve dış güçler… Hiçbir etken işine aşık bir öğretmenin çocuklara ulaşmasını engel olamaz. Aynı şekilde eksiklerin ve hataların da iyi bir öğretmen olmasına engellemesine izin vermez.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Panelin ardından ÖNDER Zonguldak öğrenci yurdunda mezun dernek yöneticileri ile bir araya gelen Bekiroğlu, toplantının ardından yurtta kalan öğrencilerle hasbihal ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.