HALİT BEKİROĞLU TGSP BAŞKANLIĞINI DEVRETTİ

10 Eylül 2018

8-9 Eylül 2018 tarihindeTürkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) 4.Üye Buluşması ve 2.Danışma Kurulu Toplantısı, İBB Marmaracık Gençlik Kampı’nda gerçekleştirildi. Türkiye çapında gençlik çalışmalarına devam eden yüz civarında Sivil Toplum Kuruluşu’nun katıldığı programa gençlik STK’ları, STK’ların gençlikten sorumlu başkanları ve farklı alanlarda hizmet etmiş ve etmekte olan danışma kurulu üyeleri katıldı.

Genç Önder başkanının ve ekibinin, Öncüspor başkanının ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı Üye Buluşması’nda açılış konuşmasını gerçekleştiren Halit Bekiroğlu, TGSP’nin gerçekleştirdiği etkinlikler ve faaliyetlerden bahsettikten sonra bir veda konuşması yaptı. Konuşmasında bu vedanın sadece fiziksel bir ayrılık olduğunu, yolculuğun ve birlikteliğin gönül, zihin ve eylem dünyasında devam edeceğini söyledi. Bekiroğlu, “STK’lar, zor günlerde (28 Şubat gibi) olduğu kadar kolay günlerde de bir araya gelmelidir. Aslında kolay gibi görünen bu ve benzeri zamanlar kendi içinde farklı imtihanlar barındırır. Bu dönemleri istişareyle, danışmayla, paylaşmayla geçirenler ülkemiz ve insanlık için hayırlı işlere öncülük yapmış olurlar. Başkanlığını dönemsel olarak yürütmüş olduğum TGSP tam olarak bunu yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Bu çerçevede Sivil toplum kuruluşlarında uzun süre aynı pozisyonda bulunmak yerine yeni arkadaşlara alan açmayı önemsediğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. Konuşmasının sonunda başkanlık görevini Ömer Faruk Terzi’ye devreden Bekiroğlu, yeni dönemde yapılacak çalışmalar için başarı ve destek temennisinde bulundu.

Üye kuruluşlarla gün boyu yapılan toplantılarda geçmiş kararların değerlendirilmesi yapıldı, istişarelerle birlikte örnek çalışmaların sunumu gerçekleştirildi. Gençlik STK'larının karşılaştıkları problemler ve çözüm teklifleri ile ilgili yapılan müzakerenin ardından Ömer Faruk Terzi, Bilal Erdoğan ve Halit Bekiroğlu’nun katıldığı forum düzenlendi. Gençlik temsilcilerinin soruları, sorunları, çözüm önerileri odaklı gerçekleştirilen forumda yeni eğitim sezonunun çok daha verimli geçirilmesine yönelik müzakereler yapıldı.

Üye buluşması, akşam yemeğinin ardından üyelerin ve misafirlerin katıldığı okçuluk, golf, voleybol, futbol ve yürüyüş gibi serbest zaman etkinliklerinin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.

9 Eylül’de gerçekleştirilen TGSP Danışma Kurulu toplantısında ise Danışma Kurulu üyelerinin yeni döneme ilişkin teorik ve pratik önerileri oldu. Gençlik çalışmalarının öneminin, gençlerin özne olmalarının, her konuda önlerinin açılmasının konuşulduğu toplantıda yeni şekillenmekte olan Devlet sisteminde gençlik politikalarının sürekli takip edileceği ve destek bulacağı mekanizmalar oluşturulmasının elzem olduğu ve bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarını etkili kılacak rol üstlenilmesi gerektiği müzakere edildi.