HACIBEŞİRAĞA’DA SANAT VAR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Kültür Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen “Hacıbeşirağa Sanat Söyleşileri” kapsamında ortaokul öğrencileri usta sanatçılardan 5 hafta boyunca ders aldı. 6 Ekim 2018 tarihinde başlayan dersler, 3 Kasım’da sona erdi.

Öğrencilerin sanatla içiçe olması ve bazı sanat dallarına ilgi uyandırmak amacıyla düzenlenen Hacıbeşirağa Sanat Söyleşileri, ÖNDER’in Sultanahmet’teki Hacıbeşirağa Külliyesi’nde yapıldı.

Amaç ilgi ve bilgiyi buluşturmak

5 hafta boyunca her hafta sonu Cumartesi günü devam eden söyleşilerde, öğrencilerin merak ettikleri sanat dallarında bu alanın uzmanlarını tanıyarak sanata olan ilgilerini bilgi ile buluşturma hedeflendi. Öğrencilerin geleneksel ve modern pek çok sanat dalı ile ilgili sorularına yanıt bulmak, bu sanat dallarıyla ilgili eğilimlerini tespit etmek, yeteneklerine göre bu alanlara yönlendirilmesi sağlamak da projenin hedefleri arasında yer aldı.

Uygulamalı atölyeler yapıldı

Esenler Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı söyleşilerde ilk hafta karikatürist Demirhan Kadıoğlu, öğrencilere karikatür sanatını anlatarak uygulamalı çizimler yaptırdı. Eğitimci Zafer Söğüt tarafından verilen Fotoğraf Sanatı dersinin ardından, grafiti ustası Muhammed Soydaş gençlere grafiti sanatının inceliklerini anlattı. Şair ve yazar Ayla Aydemir’le edebiyat sanatını konuşan gençler, yönetmen Sinan Sertel’den sinema sanatına ilişkin detayları dinledi. Derslerin sonunda ise öğrencilere bir değerlendirme formu dağıtılarak görüş ve önerileri alındı.