FİKİR YUMAĞI ATÖLYELERİ BAŞLADI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen ve 8 ayrı alanda derslerin verildiği Fikir Yumağı Atölyeleri başladı. İki ay sürecek ve her hafta Cumartesi günü ÖNDER Genel Merkezi’nde yapılacak derslere 350 öğrenci katılıyor.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Fikir Yumağı Atölyelerinde gençlere düşünce, tarih, din, edebiyat, girişimcilik, kişisel gelişim ve medya gibi alanda ders veriliyor.

7 haftada beyin fırtınası

ÖNDER Akademi ve ÖNDER Gençlik öncülüğünde gerçekleşen dersler, Düşünce ve Sosyal Bilimler Atölyesi, Edebiyat Atölyesi, Kültür ve Medeniyet Atölyesi, Medya Okur Yazarlığı Atölyesi, Tefsir ve Hadis Atölyesi, Kişisel Gelişim ve Dinler Tarihi Atölyesi başlıkları altında 8 ayrı bölümde yapılıyor. Tüm atölyelerdeki dersler 7 hafta sürecek. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan atölyelerden Edebiyat Atölyesi ile Tefsir ve Hadis Atölyesi’ne sadece kız öğrenciler katılıyor.

29 Aralık’ta sona erecek

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan dersler 17 Kasım Cumartesi günü başladı. Dersler 29 Aralık’ta sona erecek. İlk haftanın konukları, İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, Yazar Yasemin Karahüseyin, tarihçi Müjdat Uluçam, Anadolu Ajansı İstanbul İdari İşler Müdürü Sabri Çelebioğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özşenel, psikolojik danışman Serap Dönmez, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar, THY Kalite Yönetim Sistemleri’nden Ahmet Babacan oldu.