ERDOĞAN'DAN ROBOT YARIŞMASI BİRİNCİSİNE TEBRİK

Erdoğan’dan robot yarışması birincisine tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’de düzenlenen Dünya Robot Yarışması’nda birinci olan Antalya Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Ekrem Kallıkçı’nın da aralarında olduğu proje ekibini kabul etti. AK Parti TBMM Grubu’nda gerçekleşen kabulde Erdoğan öğrencileri tek tek tebrik etti. Birinci olan Kallıkçı’ya da madalyasını taktı.

Antalya Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Eren Ekrem Kallıkçı, Çin'de kendi kendine yeten, özerk ve mobil robotlar geliştirmek amacıyla düzenlenen dünyanın en prestijli uluslararası robotik yarışması olan Robot Challenge 2017 Pekin'de, dünya birinciliği başarısını elde etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 1976 kişinin katıldığı yarışma için, "Beyin sinyalleriyle uzaktan akıllı ev sistemleri yönetimi sistemi"ni geliştiren öğrenciler, dünkü grup toplantısında AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuğu oldu. Proje ekibinde olan Antalya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Buket Naz Zeren ve Efe İnan ile proje danışmanı Hatice Küpeli de ziyarette hazır bulundu.

Sualtı çalışması literatüre girdi

Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin uluslararası bilimsel çalışmalarda daha önceki dönemlerde de başarıları bulunuyor. Okulun öğrencilerinden Emir Kağan Çetin,  "Predatör Xyrichtys Novacula (L., 1758) ile Lesepsiyen Gastropod Strombus Persicus (Swainson, 1821) türünün ilişkisinin araştırılması” isimli çalışmasıyla, dünya literatüründe olmayan bir çalışmayı literatüre geçirdi. Fare balıklarının Akdeniz’i çölleştirmesi ile ilgili yaptıkları projede öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Mehmet Gökoğlu ve proje danışmanı biyoloji öğretmeni Hatice Üstüner rehberliğinde sualtı dalışlarıyla denizin dibinde incelemeler yaparak çalışmayı tamamladı.

Olimpos’un kitabını yazıyorlar

Bir başka çalışma olan “Milli parklardaki biyolojik değerlerimizi bilsem ne olur?” doğa projesine katılan 7 öğrenci, bir haftalık kamp döneminin ardından Akdeniz Üniversitesi’nden 9 öğretim üyesiyle birlikte “Olimpos Milli Parkları’nın biyolojik çeşitliliği” kitabının yazımına başladı. Proje sonunda çıkarılacak olan hakemli dergi için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, bundan sonra da bilimsel çalışmalarını devam ettirmeyi planlıyor.