ÇADIRDAN ÜNİVERSİTEYE UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

Adıyaman’da depremin ardından yaklaşık 5 aydır ailesiyle beraber çadırda yaşamaya başlayan imam hatipli Aslıhan Susan, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Öğretmenliği bölümünü kazandı.

Samsat’ta meydana gelen deprem sebebiyle eğitimine de çadırda kurulan Samsat Anadolu İHL’de devam eden  Aslıhan Susan, hayali olan hukuk bölümünü kazanmak için ileride yeniden sınavlara gireceğini söyledi.

4 çocuklu bir ailenin en büyüğü olan imam hatip öğrencisi Aslıhan, deprem sonrasında çalışmayı bırakmayarak çadırda aldığı eğitim ve hazırlığın ardından üniversiteye yerleşti.

DEPREME YENİLMEYEN BAŞARI

Ailesinin ve öğretmenlerinin desteği ile başarıya ulaştığını ifade eden Asıhan Susan, “Gerçekten çok mutluyum. Depreme rağmen üniversiteye girmeyi başardık. Hevesimiz kırılsa da, şartlarımız zor olsa da bir şeylere inanarak başaracağımızı gördük. Çadırda çift sınıf olarak derslerimizi almaya devam ettik ama hiç bir zaman pes etmedik. Okulumu çok seviyordum, depremden sonra çadırda eğitim veren bir imam hatip okuluydu. Öğretmenlerimiz her konuda bize yardımcı oldular. Fiziksel şartların yetersiz ve kötü olması bizi caydırmadı.” şeklinde konuştu.

AİLE DESTEĞİNİN ÖNEMİ

En büyük desteği ailesinden aldığını belirten Aslıhan Susan, çadır şartlarında dahi ailesinin kendisine çalışma ortamı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı. “Ailem çadırın mutfak olarak kullandığımız ön kısmına benim için soba kurdu. Gece gündüz orada çalışmaya başladım. Gece gündüz demeden LYS’ye hazırlanıyordum. Akşam güneş batınca fenerle çalışmaya devam ediyordum. Zaman zaman hevesimin kırıldığı, vazgeçmeye yeltendiğim oluyordu. Bu dönemlerde de yine ailem beni destekliyordu. Başaracağıma inandıklarını söylüyorlardı. Motivasyonumu anne babama ve kardeşlerime borçluyum. Hayalimdeki bölüm hukuk ancak ben İlahiyat’ı bitirdikten sonra hayalimdeki bölümü de okumayı hedefliyorum.” dedi.

Çocuklarının başarısından duydukları memnuniyeti dile getiren Aslıhan Susan’ın ailesi, diğer çocuklarına da örnek olacak bu başarının süpriz olmadığını, Aslıhan’ın gayretli ve çalışkan bir çocuk olduğunu ifade etti.