BU SENE DE İYİLİKTE YARIŞIYORUZ

31 Ekim 2018

Öğrencilerin içinde yaşadığı topluma, ülkesine ve yaşadığı dünyaya daha duyarlı, toplumsal ve sosyal sorumluluk bilincine sahip gençler olarak yetişmelerine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen uygulamalı iyilik projesi yarışması bu yıl dördüncü kez uygulanacak. İmam hatip ortaokulu ve Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde hayata geçirilen proje, Türkiye’nin dört bir yanındaki imam hatipli gençleri iyilikte yarışmaya davet ediyor.

Haydi gençler iyiliğe

“İyilik Düşün İyilik Yap!” ve “Haydi Gençler İyiliğe!” sloganıyla öğrencileri iyilik için harekete geçmeye çağıran proje paydaşları, Türkiye’deki bütün imam hatip ortaokulları ve Anadolu imam hatip liselerine projenin tanıtım afiş ve broşürleri ile daha önceden uygulanmış projelerin derlendiği örnek proje kitapçığı gönderdi. Öğrenciler, 3’er kişilik proje ekipleri oluşturarak “İmam hatip ortaokulları ve Anadolu imam hatip liseleri uygulamalı iyilik projesi yarışması”na katılabilecekler. Projenin son başvuru tarihi ise 1 Mart 2019.

İyilik Okulu unvanı alacaklar

İmam Hatip lisesi öğrencilerine iyilik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve iyilikte yarışma kavramlarını tanıtmak ve sevdirmek için düzenlenen yarışmada, dereceye giren projelerin okulları da “İyilik Okulu” unvanı ile ödüllendirilecek. Öğrencilere yarışma sonunda para ve kitap ödülü verilecek. Sonuçlar, 1 Nisan 2019 Pazartesi açıklanacak. Ödüle layık görülen projeler alfabetik olarak Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, ÖNDER ve Deniz Feneri web sitelerinden ilan edilecek. Derecelendirmeler, ödül töreninde açıklanacak. Yarışmayla ilgili şartname, broşür, afiş gibi her türlü materyale ise iyilikokulu.com adresinden ulaşmak mümkün.

Ödüller

Projede yarışmaya katılan okullar ve öğrencilere, “iyilik okulu” unvanı ve kitap ödülünün yanısıra para ödülleri de verilecek. Bu çerçevede ortaokullar için birincilik ödülü 6 bin TL olarak belirlendi. İkincilik ödülü 4 bin 500 TL, üçüncülük ödülü ise 3 bin TL. Liselerde birinci olan grup 7 bin 500, ikinci grup 6 bin, üçüncü grup da 4 bin 500 TL ile ödüllendirilecek. Her iki kademede teşvik ödülü olarak yardımcı kaynak kitap ve kültür kitap seti hediye edilecek.