BİLEŞİK OYUNCULUK AKADEMİSİ EĞİTİMLERE BAŞLADI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Kültür Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen ve imam hatipli öğrencilere yönelik eğitimler veren Bileşik Oyunculuk Akademisi başladı .

Milli Türk Talebe Birliği'nde  yapılan eğitimlere 7.sınıftan başlamak üzere tiyatroya ilgi duyan 30'a yakın imam hatip öğrencisi katılıyor. Eğitimler, Rönesans Tiyatro Sanat, Tekamül Tiyatrosu ve Üstün Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından veriliyor.

Haftanın üç günü profesyonel tiyatro eğitmenlerinden diksiyon, temel tiyatro oyunculuğu, kamera oyunculuğu, metin çözümleme ve karakter analizi eğitimleri alan öğrenciler öğrendiklerini sahnede birebir sergileme imkanı da buluyor.

Yıl boyunca devam edecek olan tiyatro akademisi, yıl sonunda öğrenciler tarafından sergilenecek bir oyunla sona erecek.

Tiyatroya ilgi duyan öğrenciler eğitimlerinin yanı sıra sanatla da meşgul olma imkanı buldukları için memnuniyetlerini ifade ettiler. Tiyatro oyunculuğunun sadece yetenekle sınırlı kalmadığını, doğru ve profesyonel eğitimle öğrencilerin içindeki ışığın ortaya çıkacağını belirten eğitmen Yasin Çetin, eğitim verdiği öğrenciler arasında ileride iyi bir tiyatro sanatçı olacağına inandığı öğrencilerin olduğunu belirtti.