BALKAN GEZİMİZİ TAMAMLADIK

07 Ağustos 2018

Geçtiğimiz yıl Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yerleşen ilk 35 öğrencinin hediye olarak götürüldüğü Balkan gezisi, 30 Temmuz - 4 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde” isimli proje çerçevesindeki seyahatte tarihi ve kültüre mekanlar ziyaret edildi.

50 kişilik bir kafile olarak Kütahya İmam Hatipliler Derneği (KİHMED) Başkanı Mustafa Önsay ve okul müdürü Mehmet Zorlu‘nun başkanlık ettiği gezi, 30 Temmuz Cumartesi gecesi Kütahya Ulucami’den yatsı namazı sonrası hareketle başladı.

6 günde Balkanlar

Yunanistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Bulgaristan'ı kapsayan 6 günlük program, Edirne Selimiye Camiinde sona erdi. Gezi boyunca Batı Trakya'da Gümülcine, İskeçe, Kavala ve Selanik; Makedonya'da Üsküp, Kalkandelen, Gostivar ve Ohrid; Kosova'da Priştina, Prizren, Prekaz ve İpek; Karadağ'da Rojaye; Sırbistan'da Novipazar; Bulgaristan'da Sofya şehirlerinin tarihi, kültürel ve turistik mekanları görüldü. Şehirlerin ve mekanların tarihi ve kültürü ile ilgili o şehirlerin ileri gelenlerinden bilgiler alındı.

İmam hatiplere ziyaret

Gümülcine’de Batı Trakya İmam Hatipliler Derneği, İskeçe’de Türk Birliği Derneği, Üsküp’te Ensar Derneği ve İsabey Medresesi, Priştina'da Aladdin Medresesi, Sultan Murad Meşhedi ve Meşihat Makamı, Ohri'de ve Prizren'de Halveti Tekkeleri, Kalkandelen'de Harabeti Baba Tekkesi ziyaret edildi. Mehmet Akif Ersoy'un ata yurdu İpek'te İstiklal Marşı seremonisi gerçekleştirildi.