AVUSTURYA DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ÖNDER’İ ZİYARET ETTİ

Avusturya Diyanet İşleri (İGGÖ) Başkanı İbrahim Olgun, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu’nu ziyaret etti. İmam hatipler, din eğitimi ve eğitim konusunda üzerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını belirten ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu, “Biz imam hatip modelini hem Avrupa’da yaşayan Müslümanlar hem de Asya ve Ortadoğu’da yaşayan Müslümanlar için aslında makul, mutedil bir model olarak da savunuyoruz” dedi.

ÖNDER Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan da hazır bulundu. Görüşmede Avusturya’daki eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren İGGÖ Başkanı İbrahim Olgun, Avusturya Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 1979’dan beri faaliyet gösterdiklerini söyledi.

10 okulla hizmet veriyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm Müslüman toplulukların çatı kuruluşu olduklarını ve kurumu da birlikte yönettiklerini ifade eden Olgun, kuruluşlarından beri Avusturya’daki okullarda seçmeli İslam dersleri verdiklerini aktardı. Olgun sözlerine şöyle devam etti: “600’e yakın İslam din dersi öğretmenimiz var. 2 binin üzerinde devlet okulu ve özel okulda ders veriyorlar. Öğretmenlerin yetiştirilmesinden ve atanmasından, ders kitaplarından sorumluyuz. Cami hizmetlerinden sorumluyuz. Hastane ve hapishane hizmetleri veriyoruz. Özel okullar kanununa göre kurulmuş, Avusturya devletinin de tanıdığı 10 okulumuz var. Öğretmenleri yetiştirdiğimiz bir enstitümüz bulunuyor, şimdi de anaokulu öğretmenlerini yetiştirecek bir okul açmayı düşünüyoruz.”

Bekiroğlu: Önerimiz imam hatip modeli

Avusturya Diyanet İşleri Başkanlığı’nın zor şartlarda çok hayırlı bir hizmet yaptığını kaydeden ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu ise özetle şunları söyledi:  “Dünyadaki olaylar, şartlar, ülkemizdeki gelişmeler çalışmalarımızı etkiliyor. Biz oralarda bu çalışmaların herşeye rağmen devam etmesini isteriz. Bu da kolay değil, o ülke şartlarında bazı dengeleri gözetmeyi gerektiriyor. Dünyada da İslam ve Müslümanlığın tartışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Biz imam hatip modelini hem Avrupa’da yaşayan Müslümanlar, hem de Asya ve Ortadoğu’da yaşayan Müslümanlar için aslında makul, mutedil bir model olarak da savunuyoruz.”