ATAKUM AİHL HAFIZLIK YARIŞMASINDA İL BİRİNCİSİ OLDU

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Genç Bilaller” ezanı güzel okuma yarışmasın da İl İkincisi olurken,  "Kur'an'nın Genç Muhafızları” Kuran hafızlık yarışmasında Samsun İl Birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Samsun Anadolu İmam-Hatip Liseleri arası “Genç Bilaller” ezanı güzel okuma yarışması ve “Kuranın Genç Muhafızları” Kuran hafızlık yarışmaları 15 Mart Çarşamba günü Samsun Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

İl elemeleri için 10 okulun katıldığı "Kuran’ın Genç Muhafızları”  Hafızlık Yarışmasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Abdülhak Navruz Samsun İl birincisi oldu. Samsun ilini bölge finalinde temsil edecek Atakum AİHL öğrencisi Abdülhak Navruz  yarışma ile ilgili düşüncelerini  “Geçen sene Samsun 3.'sü olmuştum. Bu sene okulumuzun bana sağladığı imkanlar ve meslek hocamız Kemal Davutoğlu’nun desteği ile çok çalışarak bu başarıyı kazandık. Yarışmaya giderken birinci olacağımı biliyordum. Kendime inandım ve kazandım. Her namazdan sonra dua ettim. Rabbim emeklerimizin karşılığını verdi. Şükürler olsun.” şeklinde ifade etti.

İki bölge şeklinde yapılan “Genç Bilaller” ezanı güzel okuma yarışmasında, birinci bölgede Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinden Onur Can Arslan İl ikincisi oldu

Yarışmaların ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.