ARAPÇA EĞİTİMİNİ İYİLEŞTİRMEK ADINA STK’LAR BİR ARAYA GELDİ

Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkaslar’da hizmet veren 6 Sivil Toplum Kuruluşu, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’ni ziyaret ederek bir takım istişarelerde bulundu.

Suriye, Mısır, Irak, Özbekistan ve Dağıstan’da hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ÖNDER Eğitim Komisyonu üyeleri ile bir araya gelerek tanışma ve işbirliği çerçevesinde bir görüşme gerçekleştirdiler. Eğitim, kültür ve sosyal alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları kendi kurumlarını tanıtarak ülkelerinde yaptıkları faaliyetleri ve çalışma alanlarını anlattılar. ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı  Raif Nas da, ÖNDER’in kurumsal yapısını ve imam hatipler ekseninde yapmış olduğu faaliyetleri anlatarak ortak yapılabilecek projeler hakkında bilgiler aldı.

İmam hatip okulları başta olmak üzere Türkiye genelinde Arapça eğitiminin iyileştirilmesine ve geliştirilmesine dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, ortak yapılabilecek çalışmaların müzakeresiyle devam etti. Toplantı sonunda görüşme ve istişareleri yeniden ele almak adına belirli periyotlarla tekrar toplantılar yapılmasına ve işbirliğine dair bir takım adımların atılmasına karar verildi.