ÖNDER ÜYE HASBİHAL BULUŞMASI YAPILDI

11 Şubat 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin İstanbul’daki üyeleri düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun bir selamlama konuşması yaptığı programda, son iki yılda yapılan faaliyetler aktarılırken, derneğe emeği geçen isimlere plaket verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesisleri’ndeki Üye İstişare Buluşması’na ÖNDER eski genel başkanlarının yanısıra İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu katıldı. Mustafa Karahüseyinoğlu’nun Kuran tilavetiyle başlayan programda, “O gün bugündür” isimli tanıtım filmi izlendi. ÖNDER Üye İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Çakır bir konuşma yaparak, derdi olan sevdası olan ve heyecanı olan bütün mensup ve mezunları ÖNDER çatısı altında buluşmaya davet etti. ÖNDER Genel Sekreteri Yunus Tekgöçen de son iki yılda gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bir sunum yaptı.

ÜYELERİMİZİN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Üyelere hitap eden ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, üye ilişkilerini önemsediklerini ve bu alana odaklandıklarını belirterek, hem derinlikli hem de yaygın olarak üyelerle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bekiroğlu, “Kamu hizmeti yapıyoruz, kamudan destek alacağız, birlikte projeler yürüteceğiz ama kesinlikle kamuya yaslanan, kamu olmadığı zaman tökezleyip kalan bir dernek olmak istemiyoruz. Bu konuda sizlerin de desteğine her zaman ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Üyelerin katkısını salt ekonomik katkı olarak düşünmediklerinin altını çizen Bekiroğlu, “Fikri katkı, proje katkısı, bizzat gelip emek vererek her türlü katkıyı önemsiyoruz” dedi.

KURUMSALLAŞMAYI ÖNEMSİYORUZ

Kurumsallaşma anlamında ciddi çalışmalar içinde bulunduklarını belirten Halit Bekiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurumsallaşmayı bütün derneklerimize tavsiye ettik. Şu anda dernek ve kulüp sayımız 500’ü aştı. Okul aile birlikleri ve diğer destek veren STK’ları da eklediğimizde binleri aşan kulüp ve dernekle imam hatiplere hizmet ediyoruz. Bütün bu dernek kulüplerimizin de kurumsallaşmasını istiyoruz.” Konuşmasında üyeleri işin bir ucundan tutmaya çağıran Bekiroğlu, “Sizler ÖNDER ile ilgilisiniz mutlaka ama çocuklarınız ve torunlarınızın da temasta olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HER DURUMDA ÇALIŞACAĞIZ

Bugün ve geleceğe dair uzun soluklu çalışmalar yaptıklarının altını çizen Halit Bekiroğlu, “Bizim adımız ÖNDER, biz öncüyüz, imamız. Her ortamda, her durumda önümüze bakacağız, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. ÖNDER’in geçmişten bugüne kadar gelen çizgisiyle, mutedil tavrıyla, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan yaklaşımıyla sivil toplum hareketleri içerisinde bir örneklik teşkil ettiğini kaydeden Bekiroğlu, “Hem de Türkiye’de ve dünyada yaşanan olaylarda öncülüğünü ve önderliğini ortaya koyuyor. Bu konuda gönlünüz müsterih olsun. Ama buna rağmen eksiğimiz hatamız varsa lütfen bunları da bizimle paylaşın. Sizlerin desteğiyle inşallah çok daha güzel ve kalıcı hizmetler gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

KEYFİYET DE KEMİYET DE ÖNEMLİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da konuşmasında vakıf ve derneklerin önemine değinerek, “Almanya’daki ABD’deki derneklerin yıllık cirolarını düşündüğümüz zaman bunlar çok büyüktür. Bizim de bu boyutlarda işler yapmamız gerekiyor” dedi. Katılımcılara kısa bir konuşma yapan AK Parti İstanbul milletvekili Nureddin Nebati ise bir çağrı yaparak, insani ilişkilerde yol gösterici olması noktasında Hücurat Suresi okunması önerisinde bulundu. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da imam hatiplerle ilgili keyfiyet kemiyet tartışmalarına değinerek şunları söyledi: “İkisini birbirinden ayırmamak gerekiyor. Hem keyfiyete hem kemiyete dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü kemiyetimizi bitirdikleri anda biz herhalde sonun başlangıcına doğru gitme noktasında yola girmiş oluruz. Bunu geçmişte de yaşadık.” ÖNDER eski başkanlarından Süleyman Erdemir de konuşmasında, imam hatiplere hizmet etmenin önemine dikkat çekerek, ‘Bu hizmete katkı sağlayan rolümüzü ve nasibimizi unutmazsak iyi olur” dedi.

DİN ÖĞRETİMİ VAKFI KURULSUN

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise konuşmasında yaptıkları çalışmaları kısaca anlattı. Öğretmen yetiştirmenin önemine dikkat çeken Yılmaz, “Biz din öğretimi vakfı kurulsun ve okullara bu vakıfla destek verilsin istiyoruz. Bir taraftan da ÖNDER destek versin. Bizim ciddi anlamda bir desteğe ihtiyacımız var. Biz çalışmalarda işbirliğine açığız. Artık bir sistem kurduk, okullarımız daha ileriye gidiyor, imkanlarımız var. Sadece bu imkanlarımızı besleyecek insan kaynağı ve diğer kaynaklara ihtiyacımız var” diye konuştu.