MEZUN DERNEKLERİ “İSTİKAMET ÜZERE” EĞİTİME HAZIR

04 Ekim 2016

“İstikamet Üzere” temalı 13. İmam Hatipliler Kurultayı’nın ardından İstanbul genelinde hizmet veren imam hatip mezun dernekleri ÖNDER Genel Merkezinde bir araya geldi.

İstanbul’da imam hatip öğrencilerine ve mezunlarına dönük çalışmalar yapan 22 mezun derneğinin başkanları ve temsilcileri, 2016 – 2017 eğitim-öğretim döneminde yapılacak olan çalışmalar üzerine istişare toplantısı yaptı.

ÖNDER Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıda, yeni eğitim sezonunda yapılacak olan etkinliklerde ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından belirlenen “İstikamet Üzere” temasının kullanılacağı belirtildi.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun da katıldığı toplantıda, ÖNDER öncülüğünde diğer mezun dernekleri ile koordinasyon içerisinde, niteliği ve kaliteyi artırma adına okul idarecilerine, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiği ifade edildi. Mezun dernek merkezlerinin genç üyelerle dinamik hale getirilmesi ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek eskiye nazaran daha fazla projenin üretilmesi gerektiği de vurgulandı.

Önümüzdeki eğitim döneminde yapılacak olan seminer, panel ve programların müzakere edildiği istişare toplantısında, gelişmeleri yakından takip ederek geleceğin inşasında geç kalınmadan doğru ve isabetli adımlarla “öncü” ve “önder” olunması gerektiğinin de altı çizildi.

Toplantıda söz alan mezun dernek başkanları, temsil ettikleri derneklerin ilk etapta Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak kurulduğu, daha sonraki aşamada Mezunlar ve Mensuplar Derneğine dönüştüğü ve bugün gelinen noktada ise hepsini kuşatıcı olarak Mezunları, Mensupları, Öğrencileri ve hatta tüm eğitim sistemini kapsayıcı bir yapıya dönüştüğünü ifade ettiler.