İMAM HATİPLİLER SANATLA YETİŞİYOR

17 Ekim 2017

İMAM HATİPLİLER SANATLA YETİŞİYOR

İstanbul Üsküdar’da bulunan Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, akademik derslerinin yanı sıra sanat, bilim ve spor alanında 12 farklı dersten birini seçmeli olarak alıyor. Öğrencilerin bu kulüp çalışmalarıyla farklı alanlardaki yeteneklerini ortaya çıkardıklarını belirten okul müdürü Mücahit Kıbrıs, “Öğrencilerimiz ikincil ve üçüncül alanlardaki yeteneklerini keşfediyorlar. Belki de üniversiteye girişte tercihlerini bunlara göre yapacaklar” dedi.

Üsküdar Belediye’sinin başlattığı ‘sanat okulda’ projesi çerçevesinde yapılan çalışmada, öğrencilere 12 farklı alanda ders veriliyor. Bunlar arasında robotik, photoshop, fotografçılık, akıl oyunları, bağlama, gitar, ney, keman, hat, kaligrafi, okçuluk ve güreş dersleri bulunuyor. Alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde verilen derslerin, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Akademik yorgunluğu atıyorlar

Belediyenin hayata geçirdiği “sanat okulda” projesi çerçevesinde kulüp çalışmalarını yaptıklarını belirten Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mücahit Kıbrıs, “Biz bu derslere okul imkanlarıyla robotik ve güreşi ilave ettik” bilgisini verdi. Kıbrıs, bilim, sanat ve spor alanındaki bu derslerin amacını da şöyle açıkladı: “Çocukların çok yönlü gelişimlerini sağlamak, ilgilerini farklılaştırarak, farklı alanlardaki becerilerini ortaya çıkarabilmek, akademik alanların verdiği yorgunluğu bir nebze üzerinden atmalarını sağlamak amacıyla bu derslere başladık. Aynı zamanda bu kurslar çocukların ikinci-üçüncü alanlara yönlendirilmesine de neden olacak. Hatta üniversiteye girişte de belki bu alanlardan tercihte bulunabilecekler.”

165 öğrenci kulüpte

Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki kulüp çalışmalarına 165 öğrenci katılıyor. Kulüp dersleri Salı ve Cuma günleri haftada toplam 3 ders saati olarak alınıyor. Bir yıl boyunca devam eden derslerin sonunda, yıl sonunda bir kapanış programıyla dersler sona eriyor. Bu programda ise öğrenciler sanat okulda projesi çerçevesinde edindikleri yetenekleri sergiliyorlar.