İMAM HATİPLİLER ERZURUM’DA “İSTİKAMET ÜZERE” BİR ARAYA GELDİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Erzurum İmam Hatip Mezunları Derneği ERZİMDER ortaklığında “İstikamet Üzere” gençlik buluşması ve konferansı gerçekleştirildi. TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Erzurum İmam Hatip Mezunları Derneği ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş, Ak Parti  Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri konferans öncesinde Erzurum’da bir takım ziyaretlerde bulundular.

Heyet, Erzurum programına imam hatipli gençlerle bir araya gelerek başladı. Erzurum’da eğitim veren imam hatip okullarından öğrencilerin katıldığı ve Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleşen buluşmada bir konuşma yapan Halit Bekiroğlu, imam hatipli olma bilinci, 15 Temmuz sonrasında eğitimin önemi ve istikamet üzere olmaktan bahsetti.  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret eden heyet, bir süre önce restore edilen tarihi Kurşunlu İmam Hatip Külliyesi’nin açılışına katıldı.

Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek ,"15 Temmuz'u konuşuyoruz. 15 Temmuz'u unutamıyoruz, unutulmasını da istemiyoruz. Gençlerimize, geleceğimize ışık tutmasını istiyoruz, şehitlerimizin yolumuzu aydınlatmasını, geleceğimize şekil vermesini istiyoruz. Onların hatıralarına ihanet etmeden, onların kanı yerde kalmayacak bir geleceği inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. İmam hatiplerimiz adeta 15 Temmuz ruhunun mücessem olduğu eğitim kurumları. Bir daha bu tür yıkımların, bu tür yıkıcı girişimlerin olmamasının adeta teminatı imam hatiplerdir." şeklinde konuştu.

Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “İstikamet Üzere” konferansına çok sayıda vatandaşın yanı sıra imam hatip mezunları, mensupları ve öğrencileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, selamlama ve protokol konuşmalarının ardından Heredot Cevdet olarak hafızalara kazınan sanatçı Hasan Kaçan’ın sahne performansı ile devam etti.

“İstikamet Üzere” programında sahne alan sanatçı Aykut Kuşkaya, ezgileri ile dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. 13. İmam Hatipliler Kurultayı’nda yeni dönemin teması olarak belirlenen “istikamet üzere” manifestosu hakkında detaylı bilgiler veren Bekiroğlu, istikametin imanın tamamlayıcısı olduğunu ifade ederek sözlerine başladı.

İstikamet üzere olmanın, İslam milletiyle bir olarak ümmeti yeniden inşa etmek olduğu üzerinde duran Halit Bekiroğlu, hak ve adalette sebat gösterilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bekiroğlu, “Sırat-ı müstakim üzere kalmak, Mü’minin kişiliği için çok özel bir kıymettir.  Kur’an’ın özü ve anası olan Fatiha bize istikamet yolunu öğretir.  Mü’min, okuduğu her Fatiha suresinde, sırat-ı müstakim üzere kalmak için dua eder Rabbine. Şehrin tüm dağınıklıklarından sıyrılarak, dim dik bir kararlılıkla, bir kıyam haliyle Rabbinin huzurunda duran ve her defasında rabbinden istikamet üzere olmayı isteyen insan; namaz kılarken hem bedeniyle, hem de kalbiyle insanlığa hayat vermek için mücadele edeceğine dair söz verir, destek ister Rabbinden.” diyerek sözlerine devam etti.

İmam hatipli bir öğrencinin, 13.İmam Hatipliler kurultayında belirlenen “İstikamet Üzere” manifestosunu okumasının ardından program sona erdi.