6 BİN 500 ÖĞRENCİ KİTAP OKUYARAK YARIŞTI

04 Haziran 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen liseler arası kitap okuma yarışması sonuçlandı. “Her kitap yeni bir hayat” sloganıyla düzenlenen projeye İstanbul’da bulunan 120 imam hatip lisesinden 6 bin 500 öğrenci katıldı. 600 civarında öğretmen de projede görev aldı. Dereceye girenlere ödülleri 7 Haziran Perşembe günü Hacıbeşirağa Medresesi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmeyi amaçlayan proje bu yılın başında başladı.

Kitap halkaları kuruldu

Projede tarihimizde eğitimin önemli bir parçası olan ders halkalarını canlandırmak da amaçlandı. Geleneğin kitap müzakere halkaları şeklinde yeniden canlandırılması ve bu sayede öğretmen öğrenci ilişkilerini yeniden edebiyat, ilim, sanat meclisleri seviyesine yükseltilmesi hedeflendi. Okullarda on öğrenci ve bir öğretmenin bir araya gelmesiyle bir müzakere halkası oluşturuldu. Öğrenciler belli aralıklarla bir araya  gelerek rehber öğretmenin gözetiminde okudukları kitapları müzakere ettiler.

5 kitap 75 soru

Öğrenciler kitap okuma projesi boyunca, Cemil Meriç’in Bu Ülke, Özkan Öze’nin Genç Adam ve Allah, İhsan Süreyya Sırma’nın Nehirlerin Dili, Mehmet Yaşar Kandemir’in Peygamberimin Sevdiği Müslüman ve Ali Emre’nin Nurettin Zengi kitaplarından sorumlu tutuldular. Bu kitapları okuyan öğrenciler, 23 Mayıs 2018 tarihinde sınava girdi. Sınavda öğrencilere 5 kitaptan toplamda 75 soru yöneltildi.

30 kişiye ödül

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında gerçekleştirdiği projede, sınavlarda ilk 30’a giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. İlk on kişiye dizüstü bilgisayar, ikinci on kişiye fotoğraf makinesi ve üçüncü on kişiye de tablet bilgisayar hediye edilecek.

Ödül kazananlar (Alfabetik sıraya göre)

Abdülkadir Işık (Bahçelievler Çobançeşme AİHL), Abdulsamet Bulanık (Başakşehir Aliya İzzet Begoviç AİHL), Ali Osman Dilek (Ümraniye AİHL), Arif Ömer Duman (Pendik Faruk Nafiz Çamlıbel AİHL), Beytullah Avlamaz (Kağıthane Ekrem Cevahir AİHL), Beyza Yıldızlı (Bağcılar Hayreddin Karaman Kız AİHL), Cemile Öztürk (Beykoz Boğaziçi AİHL), Ebrar Öztürk (Pendik Esenler Kız AİHL), Elif Yalçındağ (Kartal AİHL), Emirhan Kartal (Fatih Uluslararası Fatih Sultan Mehmet AİHL), Ensar Şişman (Büyükçekmece Hüseyin Erkan AİHL), Esedullah Yağlı (Kartal AİHL), Fatih Sanin (Sultangazi Mehmet Arif Ersoy AİHL), İbrahim Aydın (Pendik Kavakpınar AİHL), M. Esat Bingöl (Beyoğlu AİHL), Mehmet Öztürk (Başakşehir Aliya İzzet Begoviç AİHL), Muhammed Emin Burak (Büyükçekmece Hüseyin Erkan AİHL), Muhammed Enes Çakmak (Küçükçekmece AİHL), Musa Dündar (Fatih İstanbul Recep Tayyip Erdoğan AİHL), Musa Yıldırım (Küçükçekmece Yavuz Selim AİHL), Nazile Alanur Şimşek (Başakşehir Mehmet Emin Saraç AİHL), Rabia Beğde (Bağcılar Hızır Reis Kız AİHL), Rüveyda Postacı (Küçükçekmece TOKİ Güneşparkevleri Kız AİHL), Sefa Kodalak (Kadıköy Erkek AİHL), Selim Demirel (Ümraniye AİHL), Semanur Önder (Esenyurt Şehit Ahmet Kocabay AİHL), Sedanur Cantaş (Küçükçekmece TOKİ Güneşparkevleri Kız AİHL), Talha Erdem Kuloğlu (Fatih Uluslararası Fatih Sultan Mehmet AİHL), Yusuf Ali Özcağan (Küçükçekmece Yavuz Selim AİHL), Zeynep Niğde (Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız AİHL).