3. İYİLİK OKULU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

03 Nisan 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Türkiye’deki tüm imam hatip okullarında uygulanan “Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Proje Yarışması” sonuçlandı.

Projelerin son kabul tarihi olan 2 Mart 2018 tarihinden sonra, projeleri değerlendirme sürecinde, kuruluş temsilcilerinden oluşan “Seçici Kurul”, hepsi birbirinden iddialı yüzlerce farklı iyilik projesi içerisinden en iyilerini belirlemek için yoğun bir çaba gösterdi.

1200 proje gönderildi

Okullarda yürütülen, ”İyilik Okulu” projesinin bir parçası olarak bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirilen “uygulamalı iyilik” yarışmasına öğrencilerden birbirinden iddialı yüzlerce proje geldi. İmam hatip öğrencilerinin projeyi de fırsat bilerek iyilik adına harekete geçmeleri ve adeta birbiriyle yarışarak eserlerini gönderdikleri yarışmada, bin 200’den fazla uygulanmış iyilik projesi değerlendirildi.

Örnek proje okullarda uygulanacak

Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen projelerden bazıları, bir nevi “uygulamalı değerler eğitimi modeli” olarak değerlendirildi. Sözkonusu projelerin, önümüzdeki dönemlerde diğer okullarda da “örnek proje” şeklinde uygulanabileceği yönünde karar verildi. Uygulamalı iyilik projesi sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda projelerin uygulanmasıyla bir “iyilik iklimi”nin oluşması hedefleniyor.

Ödül kazananlar

Dereceye giren projeler ve okulların ödülleri daha sonra düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek. Seçici Kurul’un büyük bir titizlikle yaptığı değerlendirme sonunda ödüle layık görülen ve derecelendirmenin ödül töreninde açıklanacağı projelerin isimleri ve okulları şöyle:

İmam Hatip Ortaokulları

-Ev Alma Komşu Al-Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu/Karaman

-Görme Engelliler İçin Kabartma Alfabeyle Hazırlanmış İman ve Namaz İlmihali –

Üsküdar İmam Hatip Ortaokulu/Üsküdar/İstanbul

-Günümüz Ensarlarından Savaşın Çocuklarına-Saray İmam Hatip Ortaokulu/Pursaklar/Ankara

-İyilik Hamalları-Fatih İmam Hatip Ortaokulu/Adapazarı/Sakarya

-15 Temmuz 15 İyilik-Giresun 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu/Giresun

Anadolu İmam Hatip Liseleri

-Çoraptan Oyuncak Kalpleri Isıtacak-Sadrettin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi/Yeşilyurt/Malatya

-İyilik Oyunları-Mezra Çok Programlı Anadolu Lisesi/Birecik/Şanlıurfa