28 ŞUBAT’IN MEDYA VE FİNANS AYAĞI DA YARGILANSIN

16 Şubat 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Ankara Temsilciliği ile Malatya, Diyarbakır, ve Adıyaman şubeleri Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden 28 Şubat davası duruşmalarına destek vermek üzere Ankara Adliyesi önünde toplandı. Dernek adına basın açıklaması yapan Avukat Hüseyin Kalender, “Bugün burada illegal yapılanmanın sadece asker ayağı yargılanmaktadır. Aradan 21 yıl geçmesine rağmen, ne yazık ki darbenin medya, sermaye gibi tüm unsurlarını kapsayan soruşturmalar hala açılmamıştır. En kısa zamanda açılacağını ümit ediyoruz” dedi.

28 Şubat davasının 99. Duruşmasının son gününde Ankara Adliyesi önünde toplanan ÖNDER üyeleri, “Bu son 28 Şubat olsun” ve “Takipçiyiz” yazan pankartlar taşıdı. Dernek adına açıklama yapan ÖNDER hukuk danışmanı Avukat Hüseyin Kalender, “Bilindiği gibi 28 Şubat, bundan 21 sene evvel demokrasiye, milli iradeye ve seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı gerçekleştirilmiş bir darbenin adıdır” dedi.

Millet iradesine hazmedemeyen karanlık odaklar...

Kalender konuşmasını özetle şöyle sürdürdü: Millet iradesi ile iktidara gelmiş milli kadroları hazmedemeyen bir takım karanlık odaklar, millete rağmen darbe yapmak için bir takım planlar kurmuşlar, aktörler belirlemişler, oynadıkları ve oynattıkları oyunlarla, seçilmiş Meclisi ve hükümeti itibarsızlaştırmaya çalışmışlar, provokatif eylemler ve gazete manşetleri ile sözde irtica tehdit ve tehlikesinin varlığına toplumun inandırılması için psikolojik harekat yürütmüşlerdir. Bir kısım medyayı, bir kısım sermaye sahiplerini ve bir kısım bürokratları yanlarına alarak, milletin ordusunun tanklarını milletin üstüne sürmüşler, cebir, şiddet ve tehditlerle meşru iktidarı devirmişlerdir.

Hak ve özgürlükler ayaklar altına alındı

İktidara taşıdıkları kukla hükümet, pervasızca hukuku çiğnemiş, hak ve özgürlükleri ayaklar altına almış, insanlarımızı inançları, düşünceleri, kılık kıyafetleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutarak, milletimize zulmetmiştir. Sözde “irtica” yaygaraları ile, bankaların içi boşaltılmış, milletin alın teri ve emeği çalınmıştır. Kamu kuruluşlarını, askeri kurumları, okulları, vakıf ve dernekleri kıskaca alarak, dindar insanları tasfiye etmişler, birifingler vererek bağımsız yargıyı baskı altına almışlardır. 8 yıllık kesintisiz eğitim oyunu ile, imam hatip liselerinin orta kısımlarını budamışlar, katsayı uygulaması ile üniversite kapılarına barikatlar kurmuşlardır. Üniversitelerin içine ikna odaları kurarak, başörtülü öğrencilere fiziki ve psikolojik baskılar yapmışlardır.

Milletimizin yanında birlikte duralım

Bugün gelinen noktada, yapılan tahribatların çok büyük bölümü onarılmış, milletimizin feraseti sayesinde, 1000 yıl sürecek olan 28 şubat süreci sona erdirilmiştir. Temsilcisi olduğumuz imam hatipler ve tüm orta öğretim kurumlarında normalleşme sağlanmış, gençlerimizin önündeki barikatlar tek tek kaldırılmıştır. Bizler, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak , darbelere, dayatmalara, vesayete karşı, haktan adaletten ve milli iradeden yana olan duruşumuzu göstermek üzere burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. Milletimizi de yanımızda durmaya, birlik ve beraberlik içinde yek vücut olmaya davet ediyoruz.