15 Temmuz Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Verildi

İzmit Belediyesi ile KİHMED işbirliğinde düzenlenen 15 Temmuz Kısa Video Yarışması’nda ilk üçe giren İmam Hatipli öğrenciler Tuğra Bedi Turan, Buse Kahya ve Abdullah Çelik gerçekleşen ödül töreninde ödüllerine kavuştular.

İzmit Belediyesi ve Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) işbirliğinde düzenlenen 15 Temmuz Kısa Video Yarışması Ödül Töreni Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Törene İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, TÜGVA İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı, Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Feyzi Utaş, 15 Temmuz Gazileri Metin Doğan, Safiye Bayat ve Üzeyir Civan, Kocaeli genelinden İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinden çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katılım sağladı.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Program Fevziye Camii müezzinlerinden Hüseyin Ayaz’ın verdiği Sela ile başladı. İzmit Belediyesi ile KİHMED işbirliğinde “Telefonunu Al, Videonu Çek” sloganıyla düzenlenen 15 Temmuz Kısa Video Yarışması’nda ilk üçe giren öğrencilerden Başiskele İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Tuğra Bedi Turan 1’inci, Kartepe İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Buse Kahya 2’nci, Necip Fazıl İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Çelik ise 3’üncü olarak ödül almaya hak kazandı. 1’inciye 3 bin TL, 2’nciye 2 bin TL ve 3’üncüye de bin TL ödül verildi.

‘FİDANLARIMIZ YEŞERDİ’

Programda ilk konuşan KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, “Ülkemizin ve gençlerimizin geleceğine dair hayaller kuruyoruz imam hatiplilerin yeniden dirilişine şahitlik ediyoruz. Onlar bugün insanlığın kaybettiği merhameti, adaleti, vicdanı temsil ediyorlar. KİHMED olarak bu yüzden heyecan ve coşku doluyuz. 15 Temmuz’da fidanlarımız toprağa düştü. Fidanlarımız yeşerdi. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

‘İMAM HATİPLİLER UMUT DOLU’

Devamında Yamak, “15 Temmuz’da her türlü köprülerimizi yıkmaya çalışanlara, inat yeniden köprü kurduk. O köprünün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü. Onlar güzel atlara binip gittiler. Ama bizi yüz üstü bırakmadılar. Kalbi kararmışlara inat fedakarlığı aşkı tebessümü kuşanarak gittiler. Onurlarıyla ayrıldılar. Az uzakta bizi izliyorlar. İmam Hatip okulları umut dolu geleceği işaret ediyor. İstedik ki gençlerimiz 15 Temmuz’a nasıl bakıyorlar, hep birlikte görmek için videolarını yayınlasınlar istedik” şeklinde konuştu.

‘PARAYI VE DİNİ ÇOK İYİ KULLANIYOR’

Arından kürsüye çıkan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, “Hepimiz biliyoruz ki bu dünyada yaşanacak bir gün sayımız var. Hepimizin de görevi var. Önemli olan görevimizin ne kadar layıkıyla yaptığımızdır. Son bin yıldır baka bir boyut var: Emperyalizm. Emperyalistler parayı ve dini çok iyi kullanıyorlar. Biz bizim değerlerimiz etrafında ancak bazı adımları atabiliriz. İslam’ı durdurmak, yok etmek üzere yüzyıllardır Haçlı zihniyetini yola koyuyorlar” ifadelerini kullandı.