“HAYATI KUCAKLA” EĞİTİMLERİ BAŞLADI

ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu ile İstanbul İl Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Haydi, Hayatı Kucakla, Yaşam Becerileri Eğitimi” projesinin ilk dersi Küçükçekmece’de gerçekleştirildi. Çocuk ve gençlerin; aile, okul, arkadaşlarını hedef alarak koruyucu bir çevre oluşturma amacı taşıyan eğitimler sonucunda sertifika alan isimler, okullarda eğitim verebilecek.

Şehit Mehmet Güler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan eğitimi İstanbul Valiliği Proje Koordinatörü Harun Yaman ve ekibi gerçekleştirdi. Çocuk ve gençlerin toplumun diğer bireyleriyle iyi iletişim kurabilmeleri, hayatlarının her alanında etkin olmaları ve sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen eğitim programı sonrasında katılımcılara sertifikaları verildi.

6 başlık altında eğitim

Akademik kimliği olan uzmanlarca geliştirilen eğitime, ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu ilçe temsilcileri, okul aile birliği başkanları ve üyeleri ile öğretmenler katılıyor. 6 temel başlık altında gerçekleştirilen programlar, şu aşamaları içeriyor: İlişkiyi başlatma ve sürdürme becerileri (temel sosyal beceriler), grupla bir işi yürütme becerileri, duygulara yönelik beceriler, saldırgan davranışlarla başa çıkmaya yönelik beceriler, stres durumuyla başa çıkma becerileri ve problem çözme ve plan yapma becerileri.

Oyun ve etkinlik ön planda

Bireyin sosyal ve duygusal becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen programda oyun ve etkinliklerden büyük ölçüde faydalanılıyor. Bu çalışma sonunda katılımcıların kazanması gereken yaşam beceriler ise, benlik saygısı geliştirme, etkili iletişim kurma, çatışma çözme ve zamanın değerini bilme olarak belirlendi.