DİYANET İŞLERİ BAŞKANVEKİLİ EKREM KELEŞ'E ZİYARET

16 Eylül 2017

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen “ Kardeşim Dedim” yaz kampı kapsamında kampa katılan imam hatip öğrencileri Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret etti.

"Kardeşim Dedim" kampı sayesinde Türkiye'nin pek çok farklı ilinden Ankara'ya gelen imam hatipli öğrenciler bilgi, tecrübe ve hikayelerini birbirleriyle paylaşarak ufuklarını açacak etkinlik, seminer ve gezilere katılarak, kanaat önderlerini ziyaret ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı ziyareti esnasında öğrencileri ağırlayak onlarla hasbihal eden Diyanet İşleri Başkanvekili Ekrem Keleş, imam hatiplilerle bir araya gelmekten mutluluk ve huzur duyduğunu ifade etti. İlim öğrenmenin önemine değinen Diyanet İşleri Başkanvekili Keleş, “Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor 'Kim bir ilim yoluna girerse Allah ona cennetin yollarını açar, cennete girecek yolları ona kolaylaştırır. Yaptıkları işlerden son derece hoşnut oldukları için melekler onların ayaklarının altına kanatlarını serer.' Sizler buraya ilim yolcusu, ilim öğrenen öğrenciler olarak geldiniz. Dolayısıyla Siz buraya gelirken melekleri de beraberinizde getirdiniz. Meleklerin kanatlarında geldiniz.” ifadelerini kullandı.

“Dünyayı düzeltmenin yolu kalplerimizi düzeltmekten geçer…”

İnsanlığın İslami değerlere çok ihtiyacı olduğunu ve öncelikle kalplerimizi tamir etmemiz gerektiğine vurgu yapan Keleş, "Kalplerimizi imar etmeden insanlığı düzeltemeyiz, dünyayı düzeltemeyiz. Dünyayı düzeltmenin yolu kalplerimizi düzeltmekten geçer. İnsanların kalplerini düzeltemezsek hiçbir şeyi düzeltemeyiz. İnsanları kalbi selim sahibi yapmak üzere çabalamamız gerekiyor. Kuşkusuz ilim öğrenmenin, ilim öğretmenin, ilim yolunda çalışmanın ne kadar büyük bir fazileti olduğunu hepimiz biliyoruz." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanvekili Keleş, programın sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.