AİLELİ OKUL İNOVASYON ZİRVESİ BASIN KAHVALTISI YAPILDI

15 Eylül 2017

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından 30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Aileli Okul İnovasyon Zirvesi’nin basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER OAB Komisyonu Başkanı Mehdi Barçın, gazeteciler, yazarlar ve medya mensuplarının katıldığı toplantıda yeni eğitim öğretim döneminde yapılacak çalışmalar hakkında da istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan OAB Komisyonu Başkanı Mehdi Barçın, okul aile birliklerinin eğitimdeki rolüne değindi. Eğitim ve öğretim süreçlerinin; okul, aile, öğrenci, öğretmen sosyal çevre ile birlikte eş zamanlı, sorgulayıcı, üretken ve verimli bir şekilde sürdürülmek zorunda olduğunun altını çizen Barçın, ÖNDER Okul Aile Birliği komisyonu olarak “İnkişaf Eğitimleri” ile bunu başarmayı hedeflediklerini de vurgu yaptı.

“Ankete Katıl Görüşünü Söyle, Zirveye Katıl Sonucunu Gör”

Aileli Okul İnovasyon Zirvesi’nde aile merkezli eğitim sayesinde ortaya çıkan iyi örneklerin paylaşılması, değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten Barçın, zirvede özellikle ailelerin dikkatini çekecek uygulamaların da anlatılacağını belirtti.

Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından internet üzerinden velilere yönelik düzenlenen anket sonuçlarının da değerlendirileceği zirvede, Okul Aile Birliklerinin daha etkin çalışması, sorunları ve çözüm önerileri aranacak.

Basın mensuplarının fikir ve görüşlerinin de değerlendirildiği toplantı, Okul Aile Birliği Komisyonu üyelerinin zirve hakkında katılıcımlar tarafından yöneltilen soruları cevaplaması ile sona erdi.